*

 

Śliwki w occie

 

Składniki
1 kg śliwek węgierek
60 dag cukru
1 szklanka octu
½ szklanki wody
15 goździków
1/2 laski cynamonu

 

Przygotowanie
Śliwki umyć, przelać gorącą wodą i wydrylować.  Przygotować zalewę z wody, cukru, octu, cynamonu i goździków. Zagotować. Zalać śliwki umieszczone w słoikach. Starannie zakręcić słoiki oraz pasteryzować 20 minut w temperaturze 90°C. Ostudzić. Podawać do mięs, pasztetów i wędlin.


 

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celach marketingowych przez firmę Wytwórnia Octu i Musztardy w Parczewie Sp. z o.o., z siedzibą w 21-200 Parczew, ul. Tartaczna 1, będącą administratorem tych danych, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych, tekst jednolity Dz. U. z 2002 roku, nr 101 poz. 926 z późn. zm., oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną." Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Każda osoba posiada prawo wglądu do swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.