*

 

Żeberka w sosie miodowo-ketchupowym

 

Składniki
1 kg żeberek
3 łyżki miodu
500 ml ketchupu pikantnego Parczew
3 łyżki sosu sojowego
2 cebule
3 łyżki oliwy extra vergin
oregano, sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie
Przygotować sos z oliwy, sosu sojowego, miodu i ketchupu. Żeberka umyć i pokroić na kawałki, następnie natrzeć solą i pieprzem. Obsmażyć j na patelni i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Przykryć pokrojoną w cienkie plastry cebulą. Zalać sosem. Zapiekać w piekarniku przez około 2 godziny w temperaturze 180°C, aż mięso zacznie odchodzić od kości.


 

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celach marketingowych przez firmę Wytwórnia Octu i Musztardy w Parczewie Sp. z o.o., z siedzibą w 21-200 Parczew, ul. Tartaczna 1, będącą administratorem tych danych, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych, tekst jednolity Dz. U. z 2002 roku, nr 101 poz. 926 z późn. zm., oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną." Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Każda osoba posiada prawo wglądu do swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.