*

 

Buraczki marynowane

 

Składniki
2 kg czerwonych buraków
½ kg cebuli
½ kg jabłek
½ szklanki octu,
½ szklanki wody
1 łyżka soli
¼ szklanki oleju

 

Przygotowanie
Ugotowane i obrane ze skórki buraki zetrzeć na grubej tarce. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Jabłka zetrzeć. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać zagotowaną zalewę z wody, octu, cukru i soli. Dokładnie wymieszać. Zagotować. Nałożyć do słoików i pasteryzować 10 minut.


 

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celach marketingowych przez firmę Wytwórnia Octu i Musztardy w Parczewie Sp. z o.o., z siedzibą w 21-200 Parczew, ul. Tartaczna 1, będącą administratorem tych danych, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych, tekst jednolity Dz. U. z 2002 roku, nr 101 poz. 926 z późn. zm., oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną." Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Każda osoba posiada prawo wglądu do swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.