*

 

Grzyby w occie

 

Składniki
2 kg świeżych grzybów
4 szklanki wody
1 szklanka octu
4 ziarenka ziela angielskiego
3  ziarenka pieprzu
2  liście laurowe
2  małe cebule  
2 małe marchewki
1/4 szklanki cukru
3 łyżeczki soli

 

Przygotowanie
Umyć i oczyścić grzyby. Można je pokroić na cząstki. Włożyć grzyby do gotującej się wody i gotować przynajmniej 25 minut. Odcedzić. Przygotować zalewę z wody, octu, warzyw i przypraw. Do gotującej się zalewy wsypać odcedzone grzyby. Grzyby w gorącej zalewie włożyć do słoików i zakręcić dokładnie.  Odwrócić słoiki do góry dnem i zostawić do całkowitego wystudzenia. 


 

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celach marketingowych przez firmę Wytwórnia Octu i Musztardy w Parczewie Sp. z o.o., z siedzibą w 21-200 Parczew, ul. Tartaczna 1, będącą administratorem tych danych, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych, tekst jednolity Dz. U. z 2002 roku, nr 101 poz. 926 z późn. zm., oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną." Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Każda osoba posiada prawo wglądu do swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.