Musztarda Kremska

Swoją kremową konsystencję, lekko kremową barwę i łagodny, aromatyczny smak zawdzięcza idealnemu rozdrobnieniu ziaren białej gorczycy oraz długiemu dojrzewaniu w kadziach. Ma bardzo uniwersalne zastosowanie w kuchni- idealnie nadaje się do podkreślenia smaku potraw z grilla, mięs pieczonych, gotowanych, wędlin oraz serów. Dodana jako składnik sosów podkreśla aromat warzyw w sałatkach i surówkach.

GRAMATURA

180g

450g

900g

1000g

OSTROŚĆ: 3/5

ostrosc3

Musztarda Sarepska

Wyjątkowy smak zawdzięcza odpowiednim proporcjom grubo zmielonej gorczycy białej i czarnej. Wyróżnia ją gęsta konsystencja z widocznymi grubo zmielonymi ziarnami o barwie lekko żółtej lub jasno brązowej. Ma umiarkowanie ostry smak i intensywny aromat, który zawdzięcza kompozycji starannie dobranych przypraw. Idealnie komponuje się z pieczonym mięsem, wędlinami i serami. Używana jest również jako składnik sosów do dań mięsnych i sałatek.

GRAMATURA

180g

OSTROŚĆ: 4/5

ostrosc4

Musztarda Delikatesowa

Harmonijna o łagodnym smaku i kremowej konsystencji. Drobno zmielonej białej gorczycy zawdzięcza jasny kolor i lekko słodkawy smak. Musztarda delikatesowa stołowa tworzy udane kompozycje niemalże ze wszystkimi potrawami mięsnymi, wędlinami, serami, sałatkami oraz surówkami

GRAMATURA

180g

OSTROŚĆ: 2/5

ostrosc2

Musztarda Stołowa

Ma łagodny, kremowy smak oraz aksamitną konsystencję, które zawdzięcza idealnie zmielonej białej gorczycy. Jej łagodne, lekko słodko – kwaśne oblicze sprawia, że idealnie komponuje zarówno z daniami mięsnymi, jak też warzywnymi. Używana jest jako składnik marynat, sosów czy past kanapkowych.

GRAMATURA

180g

OSTROŚĆ: 2/5

ostrosc2

Musztarda Ostra

Jej ostry, wyrazisty smak powstał z połączenia odpowiednich proporcji gorczycy białej i czarnej. Cechą charakterystyczną tej musztardy są widoczne, grubo zmielone ziarna gorczycy oraz ciemna, lekko brązowa barwa. Idealna dla osób, które lubią mocne, wyraźne smaki. Sprawdzi się do potraw z grilla: mięs, kiełbasek, szaszłyków. Będzie odpowiednia również jako dodatek do wędlin, serów czy sosów.

GRAMATURA

180g

OSTROŚĆ: 5/5

ostrosc5

Musztarda Chrzanowa

W smaku umiarkowanie ostra z wyraźnie wyczuwalną nutą chrzanu. Posiada kremową konsystencję i jasną barwę, którą zawdzięcza idealnie zmielonej białej gorczycy. Stanowi świetny dodatek do białej kiełbasy, parówek czy golonki; idealnie pasuje do pieczonych i gotowanych mięs, wędlin, jajek oraz sosów.

GRAMATURA

180g

OSTROŚĆ: 3/5

ostrosc3

Musztarda Miodowa

Posiada lekko słodki, delikatny smak miodu podkreślony mocnym charakterem musztardy. Ciepłą, miodową barwę oraz kremową konsystencję zawdzięcza starannie dobranej recepturze. Idealnie komponuje się z danami z drobiu, wędlinami i serami. Najczęściej jednak używana jest jako marynata do mięs oraz jako składnik sosów do sałatek.

GRAMATURA

180g

OSTROŚĆ: 2/5

ostrosc2

Musztarda Francuska

Ma gruboziarnistą konsystencję, lecz w smaku jest łagodna. Widoczne niezmielone ziarna gorczycy z dodatkiem octu jabłkowego i przypraw czynią z niej nie tylko świetny element dekoracyjny potraw, ale przede wszystkim wyborny dodatek do potraw mięsnych na ciepło i na zimno oraz serów. Używana jest również jako główny składnik dressingów/sosów do sałatek i surówek.

GRAMATURA

180g

OSTROŚĆ: 2/5

ostrosc2