*

Wytwórnia Octu i Musztardy w Parczewie produkuje według niezmienionej od ponad 40 lat receptury musztardę w kilku rodzajach: delikatesową, ostrą, chrzanową, sarepską, stołową, kremską i miodową. Niepowtarzalny smak parczewskiej musztardy został wielokrotnie doceniony przez konsumentów i znawców. Potwierdzeniem wysokiej jakości musztardy marki  Parczew są wyróżnienia na targach, konkursach i plebiscytach.
Szczególnym uznaniem cieszy się musztarda kremska produkowana z gorczycy z ekologicznych gospodarstw Podlasia i Lubelszczyzny. Doskonały smak zawdzięcza nie tylko starannie dobranej kompozycji przypraw, ale również leżakowaniu, podczas którego nabiera oryginalnego aromatu. Musztarda kremska została nagrodzona w 2011 r. i 2012 r. w plebiscycie „Nasze Dobre Lubelskie”.


 

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celach marketingowych przez firmę Wytwórnia Octu i Musztardy w Parczewie Sp. z o.o., z siedzibą w 21-200 Parczew, ul. Tartaczna 1, będącą administratorem tych danych, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych, tekst jednolity Dz. U. z 2002 roku, nr 101 poz. 926 z późn. zm., oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną." Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Każda osoba posiada prawo wglądu do swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.