*

 

Ogórki w musztardzie

 

Składniki
drobne ogórki gruntowe
1 l wody
250 ml octu  
20 dag cukru
2 łyżki soli
5 dużych łyżek musztardy stołowej Parczew
2 liście laurowe
pieprz i ziele angielskie do smaku

 

Przygotowanie
Ogórki obrać ze skórki i pokroić w podłużne ćwiartki. Przygotować zalewę z wody, octu, cukru, soli, musztardy i przypraw. Zagotować. Zalać ogórki ułożone w słoikach. Słoiki  dokładnie   zakręcić  i pasteryzować przez 5 minut.  Ostudzić. Podawać jako dodatek do mięs.


 

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celach marketingowych przez firmę Wytwórnia Octu i Musztardy w Parczewie Sp. z o.o., z siedzibą w 21-200 Parczew, ul. Tartaczna 1, będącą administratorem tych danych, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych, tekst jednolity Dz. U. z 2002 roku, nr 101 poz. 926 z późn. zm., oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną." Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Każda osoba posiada prawo wglądu do swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.