*

 

Piersi z kurczaka w sosie musztardowo-majonezowym

 

Składniki
2 piersi z kurczaka
1 słoiczek majonezu
2 łyżki musztardy stołowej Parczew
1 cebula
20 dag pieczarek
20 dag żółtego sera
oliwa extra vergin
czosnek, sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie
Piersi z kurczaka delikatnie rozbić i podzielić na podłużne kawałki o szerokości 1 cm. Nasmarować je oliwą extra vergin i musztardą. Doprawić solą i pieprzem. Natrzeć czosnkiem. Cebulę i pieczarki pokroić w talarki. Ser zetrzeć na tarce. W żaroodpornym naczyniu ułożyć w warstwach: mięso, pieczarki, cebulę, starty ser. Wszystko zalać majonezem. Piec w piekarniku w temperaturze 200°C  przez około 30 minut, aż z majonezu zrobi się lekka skórka.


 

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celach marketingowych przez firmę Wytwórnia Octu i Musztardy w Parczewie Sp. z o.o., z siedzibą w 21-200 Parczew, ul. Tartaczna 1, będącą administratorem tych danych, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych, tekst jednolity Dz. U. z 2002 roku, nr 101 poz. 926 z późn. zm., oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną." Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Każda osoba posiada prawo wglądu do swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.