*

 

Szynka w musztardzie

 

Składniki
1 kg szynki wieprzowej
½ szklanki musztardy  kremskiej Parczew
1 szklanka bulionu
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
½ łyżeczki imbiru
¼ szklanki oliwy extra vergin
sól, pieprz i chilli do smaku

 

Przygotowanie
Mięso natrzeć oliwą i przyprawami. Obsmażyć na rozgrzanej patelni. Wystudzić. Nasmarować musztardą. Wstawić do gorącego piekarnika. Piec w temperaturze 250°C przez około 10 minut, następnie w temperaturze 180 °C przez 50 minut, często podlewając  bulionem. Na dolnej półce piekarnika można ustawić brytfankę z wodą, która parując, zapobiegnie wysuszeniu mięsa.


 

Zapisując się do newslettera wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celach marketingowych przez firmę Wytwórnia Octu i Musztardy w Parczewie Sp. z o.o., z siedzibą w 21-200 Parczew, ul. Tartaczna 1, będącą administratorem tych danych, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych, tekst jednolity Dz. U. z 2002 roku, nr 101 poz. 926 z późn. zm., oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną." Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Każda osoba posiada prawo wglądu do swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.