Ocet spirytusowy
Produkowany jest w drewnianych kadziach wg tradycyjnej, niezmienionej od lat receptury i naturalnej fermentacji. Do jego produkcji używamy tylko najwyższej jakości surowców pochodzenia roślinnego, które w wyniku fermentacji alkoholowej, a następnie octowej dają 10 % ocet. Ocet 10% najczęściej używany jest jako konserwant w przetworach owocowo-warzywnych dodatek do potraw z mięs, sałatek i surówek. Coraz większą popularność zyskuje również w domu jako naturalny środek do sprzątania czy prania.
GRAMATURA
0,5l
1l
Ocet spirytusowy 6%
Ocet spirytusowy 6% powstaje w wyniku procesu fermentacji octowej spirytusu z najwyższej jakości surowców pochodzenia roślinnego. Jest produktem o niższym stężeniu kwasu octowego, co czyni go delikatniejszym w smaku od popularnego octu 10%. Można go używać w kuchni - znakomicie podkreśla smak ryb, galaret, sałatek, surówek czy zup.
Idealnie sprawdza się również w porządkach domowych - jest ekologiczną alternatywą dla chemicznych środków czyszczących. Dzięki niższej zawartości spirytusu może być stosowany w domu bez rozcieńczenia.
Jest niezastąpiony do odkamieniania, mycia, odświeżania, dezynfekcji oraz nabłyszczania.