Grillowane szaszłyki z kurczakiem i cebulą

Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 2 cebule fioletowe 1 łyżka musztardy 1 łyżka ketchupu łagodnego WOM Parczew majeranek granulowany czosnek sól pieprz Przygotowanie:   Filet z kurczaka należy dobrze oczyścić i pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w grubsze plastry. Do kurczaka dodać musztardę, ketchup łagodny, majeranek, granulowany czosnek, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać […]

  • Ilość osób 5 porcji
  • Czas wykonania 45 minut
zobacz więcej...

Aromatyczna wiosenna kanapka

Dzięki musztardzie miodowej WOM Parczew możecie stworzyć super miodowo-rzeżuchowy majonez, który zasmakuje wszystkim. Przygotowanie: Wymieszajcie czubatą łyżkę majonezu z łyżką musztardy miodowej. Wrzućcie do środka solidną garść rzeżuchy i zmiksujcie wszystko na kremowy i lekko zielony sos. Smarujcie nim każdą z czterech kromek dobrego pieczywa. Kolejno układajcie na kromkach pomidorki koktajlowe, ugotowane na twardo jajko, rzeżuchę, […]

  • Ilość osób 1 porcji
  • Czas wykonania 15 minut
zobacz więcej...

Śledzie z suszonymi pomidorami w sosie musztardowym

Składniki: 300g śledzi matiasów 1 cebula czerwona 80g suszonych pomidorów sok z połowy cytryny 1 łyżka musztardy chrzanowej Parczew 2 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie: Matiasy moczymy godzinę we wodzie. Śledzie osuszamy i skrapiamy z dwóch stron sokiem z cytryny. Matiasy kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka, solimy i odstawiamy na 10 minut. […]

  • Ilość osób 4 porcji
  • Czas wykonania 45 minut
zobacz więcej...

Śniadaniowe tosty z ketchupem

Składniki: Pieczywo tostowe Ketchup łagodny WOM Parczew Ser żółty Szynka Sposób przygotowania: Rozpoczynamy od przygotowania kilku kromek pieczywa tostowego. Następnie polewamy je wewnątrz odrobiną pikantnego ketchupu łagodnego WOM Parczew. Kolejno układamy na nim 2 plastry sera żółtego oraz plasterek szynki. Całość składamy i wkładamy do rozgrzanego opiekacza lub tostera. Smacznego!

  • Ilość osób 2 porcji
  • Czas wykonania 10 minut
zobacz więcej...

Pałki z kurczaka w keczupowej marynacie

Składniki: 1/2 kg podudzi z kurczaka 3 łyżki oleju 1/2 szklanki ketchupu pikantnego PARCZEW 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka rozmarynu 2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1,5 łyżki masła Przygotowanie: Olej mieszamy z keczupem i przyprawami. Do marynaty wkładamy podudzia z kurczaka. Mięso nacieramy marynatą i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Następnie […]

  • Ilość osób 3 porcji
  • Czas wykonania 75 minut
zobacz więcej...

Sałatka z rukolą oraz pomidorkami koktajlowymi

Skład: 1 opakowanie rukoli 1 kulka mozzarelli 3-4 pomidorki koktajlowe 1 cytryna 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka Octu sól, pieprz   Przygotowanie: Rukolę należy skropić sokiem z cytryny. Następnie należy dodać przekrojone na pół pomidorki i pokrojoną oraz podgrzaną na maśle mozzarellę. Całość polać 2 łyżkami oliwy z oliwek oraz 1 łyżeczką octu. Do smaku […]

  • Ilość osób 2 porcji
  • Czas wykonania 15 minut
zobacz więcej...

Grzyby w occie

Składniki 2 kg świeżych grzybów 4 szklanki wody 1 szklanka octu 4 ziarenka ziela angielskiego 3  ziarenka pieprzu 2  liście laurowe 2  małe cebule 2 małe marchewki 1/4 szklanki cukru 3 łyżeczki soli   Przygotowanie Umyć i oczyścić grzyby. Można je pokroić na cząstki. Włożyć grzyby do gotującej się wody i gotować przynajmniej 25 minut. […]

  • Ilość osób 6 porcji
  • Czas wykonania 240 minut
zobacz więcej...

Tradycyjne gołąbki

Składniki: Składniki: ½ kg mięsa mielonego ¾ szklanki ryżu 2 jajka 1 cebula garść szczypiorku 1 główka kapusty 250 ml ketchupu pikantnego Parczew 6 szklanek wody liść laurowy ziele angielskie 3 łyżki mąki 2 garście kopru sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę sparzyć w gotowanej wodzie. Pozdejmować liście. Ryż zagotować w osolonej wodzie. Mięso mielone włożyć do miski, […]

  • Ilość osób 4 porcji
  • Czas wykonania 120 minut
zobacz więcej...

Imprezowe przysmaki

Składniki: 1 bagietka masło 150 gram szynki konserwowej opakowanie sera żółtego pomidorki koktajlowe 1 świeży ogórek musztarda miodowa Parczew ketchup pikantny Parczew Przygotowanie: Bagietkę kroimy w małe kanapeczki. Smarujemy masełkiem i układamy na nim wymienione składniki w ulubionych konfiguracjach. Stworzone kanapeczki dekorujemy pomidorkami koktajlowymi oraz w zależności od gustu musztardą i ketchupem. Smacznego!

  • Ilość osób 4 porcji
  • Czas wykonania 15 minut
zobacz więcej...

Zdrowa sałatka z mięsem

Składniki: 6 liści sałaty lodowej 5 pomidorków koktajlowych 2 kawałki polędwiczki wieprzowej 1 cebula musztarda sarepska sól i pieprz   Przygotowanie: Polędwiczkę wieprzową oczyszczamy, płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przecinamy na 2 kawałki i każdy z nich smarujemy z obu stron olejem. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Grillujemy z obu stron na rumiano. Odstawiamy do przestudzenia. Sałatę lodową i pomidorki płuczemy, odsączamy na sicie. […]

  • Ilość osób 4 porcji
  • Czas wykonania 15 minut
zobacz więcej...