Grillowane szaszłyki z kurczakiem i cebulą

Składniki:

1 podwójny filet z kurczaka
2 cebule fioletowe
1 łyżka musztardy
1 łyżka ketchupu łagodnego WOM Parczew
majeranek
granulowany czosnek
sól
pieprz

Przygotowanie:

 

Filet z kurczaka należy dobrze oczyścić i pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w grubsze plastry.

Do kurczaka dodać musztardę, ketchup łagodny, majeranek, granulowany czosnek, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać i umieścić w lodówce na około 2 godziny.

Kolejno należy nabijać na patyczki do szaszłyków: kawałek kurczaka, cebula, kawałek kurczaka, cebula itd. Gotowe szaszłyki rozłożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 20 minut.

 

Smacznego!

  • Ilość osób 5 porcji
  • Czas wykonania 45 minut
  • Wydrukuj przepis