Lekka sałatka z musztardowym dressingiem

Składniki: 5 liści sałaty lodowej 5 pomidorków koktajlowych 1 cebula 1 papryczka chilli ser typu caprese 10 plasterków cukinii musztarda chrzanowa sól i pieprz Przygotowanie: Sałatę lodową i pomidorki płuczemy, odsączamy na sicie. Do dużej miski wsypujemy pokrojoną sałatę oraz pomidory. Grillujemy na patelni 10 plasterków cukinii. Następnie kroimy paprykę chilli w cienkie plasterki. Na sałatę układamy  kolejno: pomidorki, […]

  • Ilość osób 4 porcji
  • Czas wykonania 15 minut
zobacz więcej...

Kanapka meksykańska

Składniki: 1 bułka 5 plasterków salami  z papryką 2 plasterki sera żółtego 4 plasterki papryczki chilli sól ziołowa kilka plasterków ogórka zielonego Salsa paprykowa: plasterek czerwonej papryki ketchup pikantny Parczew mały dojrzały pomidor Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania salsy. Drobno kroimy paprykę i pomidora, mieszamy z chili. Przekrojoną bułkę smarujemy salsą oraz pikantnym ketchupem Parczew. Kolejno układamy […]

  • Ilość osób 2 porcji
  • Czas wykonania 30 minut
zobacz więcej...

Domowy hot-dog

Składniki: 1 bułka 1 parówka 2 plasterki sera żółtego sól ziołowa kilka plasterków ogórka zielonego sałata ketchup pikantny Parczew musztarda   Przygotowanie: Przekrojoną bułkę smarujemy musztardą oraz odrobiną ketchupu. Kolejno układamy liście sałaty, plasterki ogórka zielonego oraz sera żółtego. Następnie wykładamy ugotowaną wcześniej parówkę, którą umieszczamy w bułce. Całość wedle upodobań doprawiamy przyprawami lub dodajemy […]

  • Ilość osób 2 porcji
  • Czas wykonania 25 minut
zobacz więcej...

Jajecznica królewska z kiełbaską

Składniki: 5 jajek pół laski kiełbasy odrobina masła sól i pieprz musztarda kremska Parczew ketchup łagodny Parczew Przygotowanie: Jajka roztrzepać na talerzu oraz przyprawić solą i pieprzem. Na rozgrzanym maśle podsmażyć kiełbasę i dodać jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem Na talerzu podajemy jajecznicę wraz z musztardą kremską oraz ketchupem łagodnym Parczew. Smacznego!

  • Ilość osób 2 porcji
  • Czas wykonania 10 minut
zobacz więcej...

Marynowane polędwiczki

Składniki: 2 kawałki polędwiczki wieprzowej skórka z pomarańczy oliwa z oliwek musztarda chrzanowa Parczew sól i pieprz   Przygotowanie: Polędwiczkę wieprzową oczyszczamy, płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przecinamy na 5 kawałków i każdy z nich smarujemy z obu stron oliwą z oliwek. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu oraz musztardy. Grillujemy z obu stron na rumiano. Grillowane polędwiczki wieprzowe kroimy w 0,5-1,0 cm paski i […]

  • Ilość osób 2 porcji
  • Czas wykonania 30 minut
zobacz więcej...

Imprezowe dipy

1 sos Składniki: musztarda stołowa Parczew sok z cytryny olej cukier pieprz i sól 2 sos Składniki: ketchup Keczuś natka pietruszki 3 sos Składniki: chilli pomidory sól, pieprz ketchup pikantny Parczew

  • Ilość osób 6 porcji
  • Czas wykonania 45 minut
zobacz więcej...

Swojska pajda chleba z domowym mięsiwem

Składniki: dobrej jakości chleb wiejski 2 duże cebule pół laski kiełbasy 3 łyżki oleju rzepakowego sól , pieprz , musztarda kremska Parczew domowe kiszone ogórki Przygotowanie: Pokroić cebulę w piórka , zeszklić na oleju i przyprawić . Kiełbasę przesmażyć na oleju z przyprawami oraz musztardą. Chleb podpiec żeby był chrupiący. Nałożyć cebulę i mięso . Podawać […]

  • Ilość osób 2 porcji
  • Czas wykonania 15 minut
zobacz więcej...

Carpaccio z cukini z dressingiem miodowo-musztardowym

Składniki: musztarda delikatesowa Parczew 1 mała cukinia oliwa z oliwek szczypta soli łyżka miodu ser typu caprese Przygotowanie:   Pokroić cukinię w cienkie plasterki, które należy podsmażyć na oliwie z oliwek. Następnie należy przygotować sos z oliwy, miodu ( proporcje 50/50). Kolejno na talerzu wykładamy podsmażoną cukinię oraz pokrojony w kostkę sos caprese. Całość polewamy […]

  • Ilość osób 1 porcji
  • Czas wykonania 15 minut
zobacz więcej...

Babcine flaczki na ostro

Składniki: 1 kg flaków wołowych 0,5 kg marchwi 1 korzeń pietruszki 2 cebule 1,5 l bulionu wołowego liść laurowy paprykę słodką mieloną musztarda ostra Parczew sól pieprz Przygotowanie: Flaki powinny zostać oczyszczone i pokrojone w paski. W sklepach można kupić flaki już wstępnie obgotowane. Flaki nie poddane obróbce termicznej będą gotowały się znacznie dłużej, niż […]

  • Ilość osób 8 porcji
  • Czas wykonania 240 minut
zobacz więcej...