Pałki z kurczaka w keczupowej marynacie

Składniki:
1/2 kg podudzi z kurczaka
3 łyżki oleju
1/2 szklanki ketchupu pikantnego PARCZEW
1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej
1 łyżeczka rozmarynu
2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki soli
1,5 łyżki masła

Przygotowanie:
Olej mieszamy z keczupem i przyprawami. Do marynaty wkładamy podudzia z kurczaka. Mięso nacieramy marynatą i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Następnie mięso razem z keczupową marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu mięsa rozkładamy kawałki masła. Naczynie przykrywamy.

Pałki pieczemy 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia mięso kilkakrotnie polewamy wytworzonym w czasie pieczenia sosem.

 

Pomysł na danie w wykonaniu: Tradycyjna kuchnia Kasi

  • Ilość osób 3 porcji
  • Czas wykonania 75 minut
  • Wydrukuj przepis