Zdrowa sałatka z mięsem

Składniki:

6 liści sałaty lodowej
5 pomidorków koktajlowych

2 kawałki polędwiczki wieprzowej
1 cebula
musztarda sarepska
sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Polędwiczkę wieprzową oczyszczamy, płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przecinamy na 2 kawałki i każdy z nich smarujemy z obu stron olejem. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Grillujemy z obu stron na rumiano. Odstawiamy do przestudzenia. Sałatę lodową i pomidorki płuczemy, odsączamy na sicie. Do dużej miski wsypujemy pokrojoną sałatę oraz pomidory.

Grillowane polędwiczki wieprzowe kroimy w 0,5-1,0 cm paski i układamy na sałacie.

Następnie całość dekorujemy odrobiną natki z pietruszki.

  • Ilość osób 4 porcji
  • Czas wykonania 15 minut
  • Wydrukuj przepis