Grzyby w occie

Składniki 2 kg świeżych grzybów 4 szklanki wody 1 szklanka octu 4 ziarenka ziela angielskiego 3  ziarenka pieprzu 2  liście laurowe 2  małe cebule 2 małe marchewki 1/4 szklanki cukru 3 łyżeczki soli   Przygotowanie Umyć i oczyścić grzyby. Można je pokroić na cząstki. Włożyć grzyby do gotującej się wody i gotować przynajmniej 25 minut. […]

  • Ilość osób 6 porcji
  • Czas wykonania 240 minut
zobacz więcej...

Jajecznica królewska z kiełbaską

Składniki: 5 jajek pół laski kiełbasy odrobina masła sól i pieprz musztarda kremska Parczew ketchup łagodny Parczew Przygotowanie: Jajka roztrzepać na talerzu oraz przyprawić solą i pieprzem. Na rozgrzanym maśle podsmażyć kiełbasę i dodać jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem Na talerzu podajemy jajecznicę wraz z musztardą kremską oraz ketchupem łagodnym Parczew. Smacznego!

  • Ilość osób 2 porcji
  • Czas wykonania 10 minut
zobacz więcej...

Marynowane polędwiczki

Składniki: 2 kawałki polędwiczki wieprzowej skórka z pomarańczy oliwa z oliwek musztarda chrzanowa Parczew sól i pieprz   Przygotowanie: Polędwiczkę wieprzową oczyszczamy, płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przecinamy na 5 kawałków i każdy z nich smarujemy z obu stron oliwą z oliwek. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu oraz musztardy. Grillujemy z obu stron na rumiano. Grillowane polędwiczki wieprzowe kroimy w 0,5-1,0 cm paski i […]

  • Ilość osób 2 porcji
  • Czas wykonania 30 minut
zobacz więcej...

Imprezowe dipy

1 sos Składniki: musztarda stołowa Parczew sok z cytryny olej cukier pieprz i sól 2 sos Składniki: ketchup Keczuś natka pietruszki 3 sos Składniki: chilli pomidory sól, pieprz ketchup pikantny Parczew

  • Ilość osób 6 porcji
  • Czas wykonania 45 minut
zobacz więcej...

Swojska pajda chleba z domowym mięsiwem

Składniki: dobrej jakości chleb wiejski 2 duże cebule pół laski kiełbasy 3 łyżki oleju rzepakowego sól , pieprz , musztarda kremska Parczew domowe kiszone ogórki Przygotowanie: Pokroić cebulę w piórka , zeszklić na oleju i przyprawić . Kiełbasę przesmażyć na oleju z przyprawami oraz musztardą. Chleb podpiec żeby był chrupiący. Nałożyć cebulę i mięso . Podawać […]

  • Ilość osób 2 porcji
  • Czas wykonania 15 minut
zobacz więcej...

Babcine flaczki na ostro

Składniki: 1 kg flaków wołowych 0,5 kg marchwi 1 korzeń pietruszki 2 cebule 1,5 l bulionu wołowego liść laurowy paprykę słodką mieloną musztarda ostra Parczew sól pieprz Przygotowanie: Flaki powinny zostać oczyszczone i pokrojone w paski. W sklepach można kupić flaki już wstępnie obgotowane. Flaki nie poddane obróbce termicznej będą gotowały się znacznie dłużej, niż […]

  • Ilość osób 8 porcji
  • Czas wykonania 240 minut
zobacz więcej...