Aromatyczna wiosenna kanapka

Dzięki musztardzie miodowej WOM Parczew możecie stworzyć super miodowo-rzeżuchowy majonez, który zasmakuje wszystkim. Przygotowanie: Wymieszajcie czubatą łyżkę majonezu z łyżką musztardy miodowej. Wrzućcie do środka solidną garść rzeżuchy i zmiksujcie wszystko na kremowy i lekko zielony sos. Smarujcie nim każdą z czterech kromek dobrego pieczywa. Kolejno układajcie na kromkach pomidorki koktajlowe, ugotowane na twardo jajko, rzeżuchę, […]

  • Ilość osób 1 porcji
  • Czas wykonania 15 minut
zobacz więcej...

Śledzie z suszonymi pomidorami w sosie musztardowym

Składniki: 300g śledzi matiasów 1 cebula czerwona 80g suszonych pomidorów sok z połowy cytryny 1 łyżka musztardy chrzanowej Parczew 2 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie: Matiasy moczymy godzinę we wodzie. Śledzie osuszamy i skrapiamy z dwóch stron sokiem z cytryny. Matiasy kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka, solimy i odstawiamy na 10 minut. […]

  • Ilość osób 4 porcji
  • Czas wykonania 45 minut
zobacz więcej...

Śniadaniowe tosty z ketchupem

Składniki: Pieczywo tostowe Ketchup łagodny WOM Parczew Ser żółty Szynka Sposób przygotowania: Rozpoczynamy od przygotowania kilku kromek pieczywa tostowego. Następnie polewamy je wewnątrz odrobiną pikantnego ketchupu łagodnego WOM Parczew. Kolejno układamy na nim 2 plastry sera żółtego oraz plasterek szynki. Całość składamy i wkładamy do rozgrzanego opiekacza lub tostera. Smacznego!

  • Ilość osób 2 porcji
  • Czas wykonania 10 minut
zobacz więcej...

Pałki z kurczaka w keczupowej marynacie

Składniki: 1/2 kg podudzi z kurczaka 3 łyżki oleju 1/2 szklanki ketchupu pikantnego PARCZEW 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka rozmarynu 2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1,5 łyżki masła Przygotowanie: Olej mieszamy z keczupem i przyprawami. Do marynaty wkładamy podudzia z kurczaka. Mięso nacieramy marynatą i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Następnie […]

  • Ilość osób 3 porcji
  • Czas wykonania 75 minut
zobacz więcej...

Imprezowe przysmaki

Składniki: 1 bagietka masło 150 gram szynki konserwowej opakowanie sera żółtego pomidorki koktajlowe 1 świeży ogórek musztarda miodowa Parczew ketchup pikantny Parczew Przygotowanie: Bagietkę kroimy w małe kanapeczki. Smarujemy masełkiem i układamy na nim wymienione składniki w ulubionych konfiguracjach. Stworzone kanapeczki dekorujemy pomidorkami koktajlowymi oraz w zależności od gustu musztardą i ketchupem. Smacznego!

  • Ilość osób 4 porcji
  • Czas wykonania 15 minut
zobacz więcej...

Zdrowa sałatka z mięsem

Składniki: 6 liści sałaty lodowej 5 pomidorków koktajlowych 2 kawałki polędwiczki wieprzowej 1 cebula musztarda sarepska sól i pieprz   Przygotowanie: Polędwiczkę wieprzową oczyszczamy, płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przecinamy na 2 kawałki i każdy z nich smarujemy z obu stron olejem. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Grillujemy z obu stron na rumiano. Odstawiamy do przestudzenia. Sałatę lodową i pomidorki płuczemy, odsączamy na sicie. […]

  • Ilość osób 4 porcji
  • Czas wykonania 15 minut
zobacz więcej...

Lekka sałatka z musztardowym dressingiem

Składniki: 5 liści sałaty lodowej 5 pomidorków koktajlowych 1 cebula 1 papryczka chilli ser typu caprese 10 plasterków cukinii musztarda chrzanowa sól i pieprz Przygotowanie: Sałatę lodową i pomidorki płuczemy, odsączamy na sicie. Do dużej miski wsypujemy pokrojoną sałatę oraz pomidory. Grillujemy na patelni 10 plasterków cukinii. Następnie kroimy paprykę chilli w cienkie plasterki. Na sałatę układamy  kolejno: pomidorki, […]

  • Ilość osób 4 porcji
  • Czas wykonania 15 minut
zobacz więcej...

Kanapka meksykańska

Składniki: 1 bułka 5 plasterków salami  z papryką 2 plasterki sera żółtego 4 plasterki papryczki chilli sól ziołowa kilka plasterków ogórka zielonego Salsa paprykowa: plasterek czerwonej papryki ketchup pikantny Parczew mały dojrzały pomidor Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania salsy. Drobno kroimy paprykę i pomidora, mieszamy z chili. Przekrojoną bułkę smarujemy salsą oraz pikantnym ketchupem Parczew. Kolejno układamy […]

  • Ilość osób 2 porcji
  • Czas wykonania 30 minut
zobacz więcej...