Dzięki musztardzie miodowej WOM Parczew możecie stworzyć super miodowo-rzeżuchowy majonez, który zasmakuje wszystkim. Przygotowanie: Wymieszajcie czubatą łyżkę majonezu z łyżką musztardy miodowej. Wrzućcie do środka solidną garść rzeżuchy i zmiksujcie wszystko na kremowy i lekko zielony sos. Smarujcie nim każdą z czterech kromek dobrego pieczywa. Kolejno układajcie na kromkach pomidorki koktajlowe, ugotowane na twardo jajko, rzeżuchę, […]
Śledzie z suszonymi pomidorami w sosie musztardowym
Składniki: 300g śledzi matiasów 1 cebula czerwona 80g suszonych pomidorów sok z połowy cytryny 1 łyżka musztardy chrzanowej Parczew 2 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie: Matiasy moczymy godzinę we wodzie. Śledzie osuszamy i skrapiamy z dwóch stron sokiem z cytryny. Matiasy kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka, solimy i odstawiamy na 10 minut. […]
-
4 porcji
-
45 minut
Śniadaniowe tosty z ketchupem
Składniki: Pieczywo tostowe Ketchup łagodny WOM Parczew Ser żółty Szynka Sposób przygotowania: Rozpoczynamy od przygotowania kilku kromek pieczywa tostowego. Następnie polewamy je wewnątrz odrobiną pikantnego ketchupu łagodnego WOM Parczew. Kolejno układamy na nim 2 plastry sera żółtego oraz plasterek szynki. Całość składamy i wkładamy do rozgrzanego opiekacza lub tostera. Smacznego!
-
2 porcji
-
10 minut
Pałki z kurczaka w keczupowej marynacie
Składniki: 1/2 kg podudzi z kurczaka 3 łyżki oleju 1/2 szklanki ketchupu pikantnego PARCZEW 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka rozmarynu 2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1,5 łyżki masła Przygotowanie: Olej mieszamy z keczupem i przyprawami. Do marynaty wkładamy podudzia z kurczaka. Mięso nacieramy marynatą i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Następnie […]
-
3 porcji
-
75 minut
Imprezowe przysmaki
Składniki: 1 bagietka masło 150 gram szynki konserwowej opakowanie sera żółtego pomidorki koktajlowe 1 świeży ogórek musztarda miodowa Parczew ketchup pikantny Parczew Przygotowanie: Bagietkę kroimy w małe kanapeczki. Smarujemy masełkiem i układamy na nim wymienione składniki w ulubionych konfiguracjach. Stworzone kanapeczki dekorujemy pomidorkami koktajlowymi oraz w zależności od gustu musztardą i ketchupem. Smacznego!
-
4 porcji
-
15 minut
Zdrowa sałatka z mięsem
Składniki: 6 liści sałaty lodowej 5 pomidorków koktajlowych 2 kawałki polędwiczki wieprzowej 1 cebula musztarda sarepska sól i pieprz Przygotowanie: Polędwiczkę wieprzową oczyszczamy, płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przecinamy na 2 kawałki i każdy z nich smarujemy z obu stron olejem. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Grillujemy z obu stron na rumiano. Odstawiamy do przestudzenia. Sałatę lodową i pomidorki płuczemy, odsączamy na sicie. […]
-
4 porcji
-
15 minut
Lekka sałatka z musztardowym dressingiem
Składniki: 5 liści sałaty lodowej 5 pomidorków koktajlowych 1 cebula 1 papryczka chilli ser typu caprese 10 plasterków cukinii musztarda chrzanowa sól i pieprz Przygotowanie: Sałatę lodową i pomidorki płuczemy, odsączamy na sicie. Do dużej miski wsypujemy pokrojoną sałatę oraz pomidory. Grillujemy na patelni 10 plasterków cukinii. Następnie kroimy paprykę chilli w cienkie plasterki. Na sałatę układamy kolejno: pomidorki, […]
-
4 porcji
-
15 minut
Kanapka meksykańska
Składniki: 1 bułka 5 plasterków salami z papryką 2 plasterki sera żółtego 4 plasterki papryczki chilli sól ziołowa kilka plasterków ogórka zielonego Salsa paprykowa: plasterek czerwonej papryki ketchup pikantny Parczew mały dojrzały pomidor Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania salsy. Drobno kroimy paprykę i pomidora, mieszamy z chili. Przekrojoną bułkę smarujemy salsą oraz pikantnym ketchupem Parczew. Kolejno układamy […]
-
2 porcji
-
30 minut