Lato to czas, gdy szukamy orzeźwiających, lekkich dań, które nie tylko sycą, ale też chłodzą. Chłodnik to klasyka sezonu, prosty w przygotowaniu, pełen smaku i świeżości. W tej wersji proponujemy nieco bardziej wyrafinowane podejście, w którym kluczową rolę odgrywa ocet nie byle jaki, bo ten od WOM Parczew, naturalnie fermentowany, o delikatnej, ale wyrazistej nucie smakowej. Składniki (na 4 porcje): 1 pęczek botwinki z młodymi buraczkami 2 duże ogórki gruntowe 1 pęczek rzodkiewki […]
Kuchnia
Dom
Dla Ciebie
Ryba po grecku
Wystarczą filety z mrożonej ryby, maka i olej do smażenia…
Marynata do karkówki na grilla z musztardą i ketchupem
Dobra i smaczna marynata do karkówki z grilla jest pewnie dla wielu wyzwaniem. Pamiętam jak zaczynałam sama marynować mięso na ruszt…
Ocet – do mycia glazury
Już niedługo zbliżają się Święta. Dlatego…
Tip na sobotę: Czajnik
Wiecie jak w łatwy sposób pozbyć się kamienia z czajnika? Wystarczy…
Tip na sobotę: Brzydki Zapach
Czy wiecie, że ocet ma właściwości neutralizujące brzydkie zapachy? Z powodzeniem można go wykorzystać do sprzątania…