Ocet, musztarda i ketchup.
To nasze sztardarowe produkty, które wprowadzamy na polski rynek już od ponad 50 lat. Właśnie dzięki nim Wytwórnia Octu i Musztardy znajduje się w grupie czołowych producentów dodatków do żywności, a Parczew - niewielkie miasto w województwie lubelskim - zyskał miano polskiej stolicy musztardy.
Dlaczego warto nam zaufać?
1. Tradycja
Historia naszej firmy rozpoczęła się w 1969 roku. Początkowo funkcjonowaliśmy w różnych strukturach organizacyjnych, by ostatecznie w 1990 roku stać się samodzielnym przedsiębiorstwem. W 2010 roku Wytwórnia została powiązana z międzynarodową spółką Apis Vita, a na czele zarządu stanął Matej Hojnik, który kieruje firmą do dnia dzisiejszego.
2. Unikalność
To, co wyróżnia nasze produkty, to niepowtarzalny, charakterystyczny smak. Zawdzięczamy go tradycyjnym, niezmienionym recepturom, które z powodzeniem stosujemy od ponad 50 lat. To również wysokiej jakości surowce, które pozyskujemy głównie od lokalnych producentów. To restrykcyjnie przestrzegane normy technologiczne i zespół wykwalifikowanych pracowników czuwających nad każdym etapem procesu produkcyjnego. To wreszcie opakowania, które swoim designem nawiązują do wieloletniej tradycji firmy.
3. Elastyczność
Wśród naszych partnerów biznesowych znajdują się podmioty o różnym zasięgu, zarówno globalnym jak i bardziej lokalnym. To międzynarodowe sieci handlowe, ogólnopolskie hurtownie, ale również regionalni dystrybutorzy. Zawsze staramy się dopasować ofertę do potrzeb klienta. Słuchamy. Rozmawiamy.
4. Rozwój
Ocet i musztarda to nasze znaki rozpoznawcze - nie ograniczamy jednak działalności firmy do ich produkcji i dystrybucji. Od 2019 roku współpracujemy z międzynarodową Grupą Atlantic, a efektem tej współpracy jest między innymi wyłączność
na dystrybucję past ARGETA.
W planach mamy poszerzenie oferty sprzedażowej i wejście na rynek
z całkiem nowymi produktami.
5. Pewność
Wysokie standardy naszej produkcji zostały potwierdzone certyfikatami.